КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Миронівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 02:21

    Головна » 2012 » Листопад » 15 » Про оплату праці
    13:01
    Про оплату праці

    Профспілки бюджетної сфери готуються до спільного засідання президій

    Враховуючи важливість питання необхідності вирішення нагальних проблем бюджетної сфери в частині незабезпечення бюджетних галузей коштами в поточному році та недопущення наміченої тенденції в 2013 році, а також важливість удосконалення оплати праці працівників бюджетної сфери, 12 листопада п.р. у Будинку спілок відбулося засідання робочої групи з підготовки спільного засідання президій профспілок бюджетної сфери.

    У заході взяли участь заступник Голови ФПУ С.М.Кондрюк, представники профспілок працівників охорони здоров’я, освіти і науки, культури, соціальної сфери, державних установ України та фахівці апарату ФПУ.

    Основним питанням, що буде винесено на розгляд спільного засідання президій профспілок бюджетної сфери, визначено стан оплати праці працівників бюджетної сфери, а ключовим аспектом – недостатність фінансування бюджетних галузей.

    Визначено дату проведення спільного засідання президій профспілок бюджетної сфери – 10 грудня 2012 року. До участі у заході запропоновано запросити Прем’єр-міністра України, міністрів профільних міністерств, представників Адміністрації Президента України, Національної служби посередництва та примирення, Міжнародної організації праці, Державної інспекції України з питань праці тощо.

    Департамент бюджетної політики

    Освітяни знову про оплату праці (Коментар заступника голови Профспілки Сергія Романюка)

    – Учора відбулося засідання робочої групи з підготовки спільного засідання президій профспілок бюджетних галузей – медиків, освітян, працівників культури, соціальної сфери і державних установ. Питання, що буде підійматися на спільному заході – оплата праці бюджетникам. Це питання не нове, і ми не лише вчора його озвучили чи підняли.

    Те, що до кінця року у нас не буде вистачати коштів, які передбачені у законі про Державний бюджет на 2012 рік, ми знали одразу після його прийняття, адже грошей не вистачало ні в місцевих, ні в центральному бюджетах.

    Перші цифри про нестачу коштів ми зібрали ще у травні поточного року. Звернулися з цього приводу до галузевого міністерства, провели спільну нараду з міністром, де домовилися ще раз прорахувати (профспілка рахує за своїми даними, міністерство – за своїми) реальний стан фінансового забезпечення на 2012 рік.

    Також були направлені звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України з проханням, при перегляді змін до закону про Державний бюджет України на 2012 рік, врахувати кошти, яких не вистачає освітянам.

    Дійсно, Верховна Рада України неодноразово розглядала питання внесення змін до бюджету і знаходила кошти на ті чи інші видатки. Проте, на превеликий жаль, освітянської складової там не було.

    Саме тому сьогодні ми маємо таке скрутне становище із виплатою зароблених коштів у нашій галузі та інших бюджетних сферах.

    За даними профспілок для закриття фінансового року на належному рівні нам не вистачає понад 10 мільярдів гривень, де, власне освіті не вистачає 5,5 мільярда (у місцевих бюджетах), з яких 2,4 – на заробітну плату працівникам галузі. За державним бюджетом недораховують 711 мільйонів, де 101 – заробітна плата працівникам вищої школи, 109 мільйонів – студентські стипендії, решта, приблизно 500 мільйонів, – комунальні послуги, а справа йде до зими і відключення у вузах тепла не найкращим чином вплине на навчальний процес.

    Подібна ситуація у медиків. Там не вистачає приблизно 2,4 мільярди гривень на виплату зарплати. Не краще у працівників культури, соціальної сфери, держслужбовців. Фактично рік іде до завершення, і саме на листопад-грудень людям може не вистачити коштів.

    Враховуючи усі факти ми разом домовилися, що вирішення питання потрібно виносити на більш вищий рівень та провести 10 грудня 2012 року спільне засідання президій профспілок бюджетних галузей.

    На порядку денному лише одне питання – стан оплати праці працівників бюджетної сфери, а ключовий аспект – проблема нестачі коштів.

    На засідання ми запрошуємо Прем’єр-міністра України, міністрів профільних міністерств, представників від Адміністрації Президента України, Національної служби посередництва та примирення, Міжнародної організації праці, Державної інспекції праці.

    Щиро сподіваємося що спільне засідання не лише приверне увагу до цього гострого питання, а й допоможе його успішно вирішити на більш високому політичному рівні.

    Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

    Профспілка підіймає питання у прямому ефірі «5 каналу»

    14 листопада 2012 року заступник Голови Профспілки Сергій Романюк був гостем студії щоденної аналітичної програми «Час. Підсумки дня», що виходить в ефірі «5 каналу». Тема телепередачі – «Покращення вже сьогодні?».

    Затримка зарплати бюджетникам, здорожчання соціальних видів хліба у столиці, нові тарифи тощо. Саме з такою економікою щодень стикається кожен українець. ВВП, що падає, гривня, яка повторює рухи національного валового продукту, зниження експорту та інвестиційних вливань та постійний ріст імпорту – аж до буденних продуктів харчування. За цю економіку відповідає влада, яка щодня переконує – криза концентрується на Європі, а Україну натомість оминає.

    Чого чекати українцями і де урядовці візьмуть кошти аби розрахуватися з бюджетниками – йшла мова з гостями програми – політиками, експертами.

    Сергій Романюк не лише представив «свіжий погляд» у загальній темі дискусії, а й озвучив гостре питання Профспілки – нестача коштів для виплат заробітних плат освітянам, стипендій студентству, що мовою цифр становить майже 5,5 мільярда гривень за держбюджетом.

    У прямому ефірі він наголосив, що освіта – це рушійна сила економіки, куди необхідно інвестувати кошти для нормального функціонування будь-якого громадянського суспільства. І люди повинні отримати зароблені гроші, а уряд – зберегти баланс настроїв у освітянській громаді.Профспілка моніторить ситуацію щодо виплати зарплат у галузі і тримає на контролі підготовку до спільного проведення президії бюджетних сфер, яка відбудеться 10 грудня 2012 року.


    Переглядів: 440 | Додав: adminmur | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz