КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Миронівська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 18:09

    Головна » 2013 » Січень » 18 » Профілактичні медогляди знову будуть проводити в навчальних закладах
    13:06
    Профілактичні медогляди знову будуть проводити в навчальних закладах
    Уряд повернув профілактичні медичні огляди учнів у навчальні заклади. Чиновники впевнені, що це дасть змогу вчасно виявляти захворювання та надавати школярам відповідну медичну допомогу.
    Відповідну постанову Кабінет Міністрів прийняв у понеділок 14 січня. Згідно з документом, обов’язкові медичні профілактичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів проводитимуться щороку медичними працівниками у загальноосвітніх навчальних закладах.
    В уряді зазначають, що на сьогодні існує проблема, коли деякі безвідповідальні батьки легковажать здоров’ям дітей, ігнорують відвідання лікаря з метою профілактичного огляду дитини або ж отримують формальні довідки.
    В Кабміні вважають, що відтепер медобстеженням будуть охоплені всі діти. "Це дасть змогу вчасно виявляти захворювання чи схильність до них та надавати школярам відповідну медичну допомогу", - йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.
    "Ми повинні приділяти особливу увагу профілактиці захворювань, особливо в дітей. Здоров’я підростаючого покоління - надзвичайно важливе завдання. Головний акцент варто зробити саме на профілактиці. І підходити до цього питання треба неформально", - зазначив прем’єр-міністр Микола Азаров.
    Міністерству освіти доручено забезпечити умови для проведення медичних оглядів у школах, а фахівців для здійснення обстеження школярів надаватиме Міністерство охорони здоров’я.
    В уряді зазначають, що відновлення обов’язкових медоглядів у навчальних закладах не заперечує обстеження у сімейних лікарів та терапевтів загальної практики.
    Переглядів: 493 | Додав: adminmur | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Створити безкоштовний сайт на uCoz